Ten post był sponsorowany przez Simple Mills. Jak zawsze, wszystkie myśli i opinie są moje własne. Dziękuję za wspieranie marek, które kocham i dzięki którym ten blog jest możliwy!

Jeśli chodzi o święta związane z jedzeniem, myślę, że Wielkanoc jest zdecydowanie niedoceniana. To znaczy, w jakie inne święto jest społecznie akceptowalne, aby zacząć dzień od czekoladowych jajek z nadzieniem karmelowym, a nie od prawdziwych jajek?

Poza tym, brunch. Każde święto, które wiąże się z brunchem dostaje mój głos.

W te Święta Wielkanocne, sugeruję przygotowanie porcji tych placuszków z cukinii z polewą z klonowego jogurtu greckiego na świąteczny brunch. Są super lekkie i puszyste, wilgotne i delikatne, a do tego mają CZEKOLADOWE CHIPSY Y'ALL! Jeśli Twoim celem na Wielkanoc jest jedzenie czekolady przy każdym posiłku, te naleśniki na pewno pomogą Ci spełnić ten warunek.

Inspiracją dla tych naleśników były ciasteczka czekoladowe z cukinii, z których jestem tak jakby znana. Z jakiegoś powodu nie robiłam ich od wieków, ale kiedyś robiłam je na prawie każde święto i tailgate. Może pewnego dnia (jeśli ładnie poprosicie!) podzielę się przepisem na blogu.

Robiąc te naleśniki i wracając myślami do tych wszystkich partii ciasteczek z cukinii, które zrobiłam, myślałam o tym, jak odżywcze jest dzielenie się jedzeniem z innymi ludźmi. Jako ludzie ewoluowaliśmy, aby łączyć się poprzez jedzenie, a dzielenie się jedzeniem jako część społeczności jest wielkim powodem, dla którego odnieśliśmy taki sukces jako gatunek. Gotowanie dla innych i dzielenie się jedzeniem z nimi to właśnie to. Kiedy myślę o tym, co sprawia, że święta są wyjątkowe, to właśnie łączenie się z rodziną przy naprawdę pysznym i odżywczym dla duszy jedzeniu. Mam nadzieję, że w te Święta Wielkanocne będzie to stos tych pysznych naleśników!

Zrobiłam te naleśniki z mieszanki do naleśników z mąki migdałowej Simple Mills. Jest ona wykonana z mieszanki mąki migdałowej, mąki kokosowej i arrowroot, i słodzona odrobiną cukru kokosowego. Jeśli śledzicie tego bloga od jakiegoś czasu, to wiecie, jak bardzo uwielbiam piec z mąki migdałowej - jej orzechowy smak i miękka konsystencja są niebiańskie w muffinach, ciasteczkach i naleśnikach. Simple Mills sprawia, że to łatwe z ich wszystkich yummy mieszanek do pieczenia - sprawdź ich mieszanki chleba rzemieślniczych i banana i dyni aromatyzowane mieszanki muffinów zbyt! Jestem wielką fanką ich produktów, które są wykonane z prostych składników. Przygotuj je zgodnie z instrukcją lub dodaj do nich zabawne dodatki (ponownie, gorąco polecam CHOCOLATE!).

Jeśli nie możesz znaleźć ich produktów w lokalnym sklepie spożywczym (mają szeroki wybór dostępny w Rosewood Market, Whole Foods i Kroger tutaj w Columbia), można łatwo zamówić online na stronie Simple Mills.

Podczas gdy Twoja rodzina może myśleć, że jesteś za stary na koszyczek wielkanocny, ja uważam, że nigdy nie jest za stary na kosze smakołyków, dlatego też nawiązałem współpracę z Simple Mills, aby zorganizować rozdanie ich mieszanki do naleśników i gofrów na moim koncie instagramowym. Wejdź na @RachaelHartleyRD na instagramie, aby wziąć udział!


Czekoladowe Naleśniki z Chlebem Cukiniowym z Klonowym Jogurtem Greckim

Przygotuje 8-10 naleśników

Składniki:

Naleśniki:

  • 1 ½ szklanki Simple Mills Pancake & Waffle Mix

  • ¼ łyżeczki cynamonu

  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej

  • Duża szczypta kardamonu

  • 3 jajka

  • 3 łyżki stołowe mleka migdałowego

  • 2 łyżki stołowe oleju o neutralnym smaku (użyłam oleju rzepakowego, ale możesz też użyć roztopionego oleju kokosowego lub oleju z awokado)

  • 1 filiżanka poszatkowanej cukinii (z około 1 średniej wielkości)

  • ¾ filiżanki wiórków z ciemnej czekolady

  • Masło, olej kokosowy lub olej w sprayu

Klon grecki Jogurt polewa:

  • 8 uncji zwykłego jogurtu greckiego (lub jogurtu kokosowego)

  • 2 łyżki stołowe czystego syropu klonowego

Instrukcje:

1. W średniej misce, ubij razem mieszankę naleśnikową i przyprawy. Dodać jajka, mleko migdałowe i olej i ubijać aż do dobrego połączenia. Wymieszać z cukinią i wiórkami czekoladowymi.

2. Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Dodaj odrobinę masła, oleju kokosowego lub sprayu, aby usmażyć naleśniki. Kiedy będzie gorące, dodaj nieduże ¼ szklanki ciasta na patelnię, uważając, aby nie przepełnić. Kiedy naleśnik zacznie bulgotać, ostrożnie odwróć go i smaż przez dodatkową minutę z drugiej strony. Powtórz czynność z pozostałym ciastem.

3. Podczas gdy naleśniki się gotują, ubij razem jogurt grecki i syrop klonowy.

4. Podawaj naleśniki polane polewą z jogurtu greckiego i dodatkową mżawką syropu klonowego, jeśli chcesz.


Więcej przepisów na naleśniki:

Multigrain Buttermilk Pancake Muffins

Klasyczne naleśniki maślane z sosem jagodowym

Wieloziarniste naleśniki z twarogiem jagodowym

Warto przeczytać