W zeszłym tygodniu miałam uroczą stażystkę Sarę, która spędziła ze mną tydzień, poznając kulisy prowadzenia mojej praktyki i bloga. Chociaż mam okazję przyjmować stażystów tylko kilka razy w roku, uwielbiam pracować z nimi i widzieć, jak otwierają oczy na zmieniającą życie praktykę intuicyjnego odżywiania. Przed dotarciem do mnie, nie słyszała o intuicyjnym odżywianiu, więc kazałam jej przeczytać książkę przed naszą rotacją. Podobało mi się, że przyszła z otwartym umysłem i mnóstwem świetnych pytań! Ostatniego dnia naszej wspólnej pracy Sarah miała sesję treningową z jedną z moich lokalnych Columbia instagramowych followersów, i wykonała tak niesamowitą pracę zadając pytania i słuchając, normalizując to, przez co przechodzili i wymyślając praktyczne pomysły - czułam się jak dumna mama miś!

W ramach naszej wspólnej pracy, przydzieliłam jej wpis na bloga dotyczący tych pysznych czekoladowych ciasteczek tahini, które upiekłam. Zostały zainspirowane przepisem, który widziałam w New York Times na solone ciasteczka czekoladowe z tahini, więc bardzo polecam posypanie tych złych chłopców odrobiną płatków soli morskiej - ja bym to zrobiła, ale zabrakło mi jej. Aby je zrobić, po prostu zamieniłam mój zwykły przepis na ciasteczka z masłem orzechowym na tahini. Sezamowy smak nie jest przytłaczający - obiecuję, że te ciasteczka nie smakują jak hummus! W połączeniu z gorzkimi, ciemnymi wiórkami czekolady... po prostu zróbcie je już teraz.

Cześć! Nazywam się Sarah Rivers, mieszkam w Columbia, SC z moim mężem i trzema chłopcami. Mam bliźniaki, które mają sześć lat i trzylatka. Obecnie uczę się w pełnym wymiarze godzin na Uniwersytecie w Alabamie, na kierunku Żywność i Żywienie. Kiedy nie jestem momming, wifeing lub studiuje, ja gość pisać na blogach dzielić mój doświadczenia w macierzyństwie, życie, żywienie i mój rodziny intuicyjny jedzenie podróż. Jestem podekscytowana, że mogę pisać gościnnie na blogu Radość Jedzenia. Zakończyłem staż w zeszłym tygodniu i nie mogę się doczekać, aby podzielić się z niektórymi tym, czego nauczyłem się od Rachael.

Cookies........I mean what else needs to be written, right? Cóż, dzisiaj opowiem Wam, jak te pyszne kółka rozkoszy reprezentują wolność dla mnie i mojej rodziny.

Jak wielu z was cieszy się swoimi ciasteczkami z zimną szklanką mleka lub gorącą herbatą? Ja od lat zajadam się nimi z wysoką szklanką poczucia winy i odrobiną wstydu. Moje dzieci cieszyły się nimi z czujną mamą nad ich ramieniem, upewniając się, że nie są zbyt pobłażliwe. Co jest jeszcze bardziej szalone, nie zdawałam sobie sprawy, że jestem w cyklu ograniczeń, które rozciągają się na moją rodzinę. Jak mogłam sobie tego nie uświadomić? Cue więcej wstydu i winy matki, ahhh

Trzy miesiące temu, zostałam wprowadzona do świata Intuicyjnego Jedzenia. Pełne ujawnienie Przeczytałam książkę, ponieważ mój preceptor stażu (Rachael) wymagał tego. Wiedziałam, że to nie będzie dla mnie, wiedziałam, że to nie zmieni mojego zdania na temat odżywiania ... i nie mogłam się bardziej mylić. Puszczając ograniczenie skupione mentalności, że byłem nieświadomy, że miałem aż przeczytałem książkę, uwolnił mnie, aby być bardziej obecny w moim życiu. Jak książka lub filozofia na temat odżywiania to zrobić, pytasz? Cóż, byłam w stanie przestać ważyć WSZYSTKO, co jem (co zawsze sprawiało, że dostawałam się do stołu obiadowego jako ostatnia i przegapiałam większość posiłku). Przestałam się martwić o to, co będę jadła, gdy wyjdziemy i zaczęłam cieszyć się doświadczaniem nowych restauracji z moją rodziną. Przestałam mieć poczucie winy, które towarzyszyło temu, co teraz nazywam jedzeniem do zabawy. Jednak najlepsze jest to, że pory posiłków w moim domu stały się spokojniejsze. Przygotowuję pożywne posiłki z dużą różnorodnością i pozwalam moim chłopcom na niezależność, której pragną i wybieranie tego, co i ile chcą zjeść. Powiem wam, że było to trudne, ponieważ dorastałam w domu, w którym "czyściło się talerz, zanim odeszło się od stołu".

Moi chłopcy zaczynają rozumieć, że zdrowie i piękno jest w wielu różnych kształtach, rozmiarach i kolorach. Ja z drugiej strony zaczynam rozumieć, że myśli związane z jedzeniem są najczęściej bardziej szkodliwe dla mojego zdrowia niż samo jedzenie. Tak więc, w dzisiejszych czasach trzymamy w spiżarni produkty takie jak ciasteczka, a ja cieszę się nimi bez poczucia winy, z radością i bezkofeinowym espresso.

Wreszcie, chcę podziękować Rachael za wpływ na moją rodzinę znacznie większą niż wyobrażałem sobie możliwe. Jeśli jesteś zainteresowany w nauce więcej o Intuitive Eating sprawdź książkę, którą wspomniałem powyżej lub dotrzeć do Rachael. Na koniec dnia przynajmniej iść zrobić te ciasteczka scrumptious i cieszyć!


Chocolate Chip Tahini Cookies

Robi około 30-34 ciasteczka

Składniki:

  • 1 3/4 filiżanki mąki uniwersalnej

  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej

  • 1/2 łyżeczki soli

  • 1 filiżanka niesolonego masła, zmiękczonego

  • 1 filiżanka pakowanego brązowego cukru

  • 3/4 szklanki cukru

  • 1 jajko

  • 1 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

  • 1 filiżanka tahini

  • 1 filiżanka ciemnej czekolady chipsy lub kawałki

Instrukcje:

  1. W średniej misce, ubij razem, mąkę, sodę oczyszczoną i sól. W innej dużej misce, wymieszać razem masło i cukry za pomocą miksera na średnio-wysokiej prędkości, aż jasne i puszyste. Zeskrobać boki miski, a następnie wbić jajko i ekstrakt waniliowy. Zeskrobać boki miski i wlać tahini, aż do uzyskania kremowej konsystencji.

  2. Używając drewnianej łyżki, wymieszać mąkę z tahini, aż do połączenia. Wmieszaj wiórki czekoladowe. Przykryj miskę folią (właśnie dostałam te folie wielokrotnego użytku i uwielbiam je!) i odstaw do lodówki na 30-60 minut.

  3. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni. Wyłóż blachę do pieczenia papierem pergaminowym lub silikonową matą do pieczenia i upuść okrągłe łyżki ciasta w odległości około 2 cali od siebie. Piecz aż do uzyskania złotego koloru, około 12-13 minut. Ostudź na blasze, a następnie przenieś ciasteczka na stojak do chłodzenia. Powtórz czynność z pozostałym ciastem. Po całkowitym ostygnięciu, przechowuj w przykrytym pojemniku do tygodnia.


Więcej przepisów na ciasteczka:

Ciasteczka migdałowe w ciemnej czekoladzie

Bezglutenowe ciasteczka z wszystkiego oprócz zlewu kuchennego

Wegańskie ciasteczka z płatków owsianych z solą morską


Komentarze (0)

Zostaw komentarz

Warto przeczytać