Ten post był sponsorowany przez Simple Mills. Dziękujemy za wspieranie marek, dzięki którym ten blog jest możliwy!

Mmmmm hummus. To powinno być własną grupą żywności, prawda?

Kiedykolwiek potrzebuję satysfakcjonującej przekąski, hummus jest moim wyborem. To połączenie bogatych w błonnik i białko ziaren garbanzo oraz pysznych tłuszczów zawsze zaspokaja mój głód. I jest to jedna z tych potraw, po których nigdy nie mam dosyć. Prawie każda inna przekąska przechodzi fazy, ale do hummusu zawsze wracam, prawdopodobnie dlatego, że jest tak wiele smaków do wyboru, więc trudno się nim znudzić.

Za każdym razem, gdy idę do sklepu spożywczego, kupuję inny smak hummusu. Jestem prawie pewna, że wypróbowałam już wszystkie. A ponieważ hummus jest tak łatwy do zrobienia w domu, uwielbiam też eksperymentować z nowymi smakami w mojej własnej kuchni, jak ten pikantny i dymny, zrobiony z pasty harissa.

Czy kiedykolwiek używaliście pasty harissa? To jeden z tych "modnych" obecnie składników, według ludzi, których zadaniem jest wyznaczanie trendów w jedzeniu (czego im bardzo zazdroszczę). Harissa to północnoafrykańska przyprawa zrobiona z pieczonych papryczek i chili zmieszanych z przyprawami, czosnkiem i oliwą. Uwielbiam używać jej do pieczonych warzyw, przyprawiania mięs lub mieszania z jogurtem, aby stworzyć łatwy sos do maczania.

Inną korzyścią z robienia hummusu w domu jest to, że możesz użyć mojej super tajnej wskazówki na super gładki i kremowy hummus, którą zaraz się podzielę - zdejmując skórki z ciecierzycy! Po prostu wlej odsączoną ciecierzycę do czystego ręcznika kuchennego i potrzyj go razem, aby poluzować skórkę, a następnie oderwij ją. Zajmuje to trochę więcej czasu, ale jest to rodzaj medytacji, jeśli masz kilka dodatkowych minut do stracenia.

Ponieważ jestem w zasadzie potworem, byłem znany z jedzenia hummusu łyżką. Ale ty, mój drogi czytelniku, jesteś prawdopodobnie cywilizowaną istotą ludzką, która lubi zanurzać inne smaczne rzeczy w swoim hummusie. Czy mogę zasugerować Simple Mills nowe krakersy z kiełkujących nasion jako społecznie odpowiedni pojazd dla hummusu? Wykonane z mieszanki kiełkujących nasion, w tym konopi, chia, słonecznika, manioku i tapioki oraz ziół i przypraw do przyprawiania, te krakersy mają idealną ilość chrupania. Chrupiące krakersy > maślane krakersy IMO. Uwielbiam też orzechowy smak, który uzyskuje się dzięki mieszance kiełkujących nasion. Plus, jeśli masz celiakię, krakersy Simple Mills (i inne produkty) są bezglutenowe. Mam kilku klientów teraz z celiakią, i są one w zasadzie w Simple Mills fan club.

Plus, tak jak sklep spożywczy hummus, istnieje wiele różnych smaków dla Ciebie, aby cieszyć się i utrzymać cię od znudzenia. Sparowałem ten hummus harissa z ich oryginał i czosnek i zioła. Jest też wszystko o smaku, który uwielbiam przekąsić z serkiem śmietankowym i wędzonym łososiem lub sardynkami (które skrycie uwielbiam), i jalapeno, który jem z guacamole. Zamów pudełko online, lub można je znaleźć w większości sklepów spożywczych, w tym Whole Foods, Earth Fare, Publix i Kroger, a także w moim ulubionym małym lokalnym miejscu w Columbia, Rosewood Market and Deli. Dowiedz się, gdzie można kupić Simple Mills w pobliżu, korzystając z lokalizatora sklepów.

Będąc tam, odebrać Simple Mills ciasteczka też! Są one jednym z moich ulubionych przekąsek, zwłaszcza w połączeniu z masłem migdałowym i plasterkami banana. Kiedy byłam na FNCE, poszłam na lunch sponsorowany przez Simple Mills i delektowałam się dużą miską dyniowego sernika mojej przyjaciółki Alexis z ich snickerdoodles i nie mogę się doczekać, aby przygotować go ponownie!


Harissa Hummus

Składniki:

  • 1 puszka ciecierzycy, odsączona i opłukana

  • ½ szklanki tahini

  • Sok z ½ cytryny

  • 1-2 łyżki stołowe pasty harissa

  • 2 ząbki czosnku, mielone

  • ¼ szklanki wody

  • 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek

  • Simple Mills krakersy z kiełkujących nasion w oryginale i / lub czosnku i ziół

Instrukcje:

  1. Umieść ciecierzycę na czystym ręczniku kuchennym. Zawinąć i lekko pocierać razem, aby poluzować skórki. Oderwij i wyrzuć większość skórek.

  2. Umieścić ciecierzycę, tahini, cytrynę, harissę i czosnek w robocie kuchennym. Zmiksować, dodając wodę i oliwę z oliwek, aż do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji, zeskrobując po bokach w razie potrzeby. Doprawić solą do smaku.

  3. Podawać z krakersami z kiełków Simple Mills.


Więcej dipów, które można łączyć z krakersami z kiełków Simple Mills:

Red Wine Tomato Jam

Hummus azjatycki z orzeszków ziemnych

Miso Sesame Green Pea Spread


Warto przeczytać