Jeśli kochasz nachosy, pozwól, że cię zapewnię, że to jest NAJLEPSZY przepis na wegetariańskie nachosy z nadzieniem! Na wierzchu roztopiony ser, sauteed tarta cukinia, czarna fasola, kukurydza, salsa i guacamole! Zamień swoją ulubioną przystawkę w posiłek dzięki temu wegetariańskiemu przepisowi na nachos!

W ciągu ostatnich kilku miesięcy bardzo, bardzo dużo gotowałam. Fotografowanie przepisów do mojej książki oznaczało spędzanie większości moich dni bez klientów w kuchni, przygotowując te same przepisy raz za razem. Najpierw do testowania, potem do fotografowania, a następnie ponownie, kiedy nieuchronnie coś zepsuję lub przegapię dobre światło i będę musiała fotografować ponownie. Uwielbiam gotować.... i jestem całkowicie wykończona gotowaniem.

W dni, w które nie fotografuję, robimy dużo jedzenia na wynos. Dla moich przyjaciół z Kolumbii uwielbiamy Peace of Soul i Spotted Salamander na lunch, a także sushi z Camon, pizzę z Il Focolare i wymyślne posiłki z Motor Supply. W inne dni opanowałam sztukę posiłku TST (aka Throw Shit Together). Przypadkowe talerze z przekąskami/ resztkami, makaron z czymkolwiek, co mam w domu, a dzisiejszy przepis - nachosy. A konkretnie - NAJLEPSZE nadziewane wegetariańskie nachosy.

Robiłam te nachosy już z milion razy (no dobra, z 10 razy, ale dla tej dziewczyny, która rzadko wypróbowuje ten sam przepis dwa razy, to równie dobrze może być z milion) i są one naprawdę tak proste, jak to tylko możliwe. Wystarczy sauté tarty squash, czerpak na chipsy tortilla, top z kukurydzy, czarnej fasoli, czarne oliwki, jack lub ser cheddar, i zapiekać, aż topliwy. Uwielbiam podawać go z dużymi porcjami guacamole, salsa verde, i dużo posiekanej świeżej kolendry.

Najlepszy załadowany Nachos wegetariańskie Uwagi Przepis i Adaptacje

Kilka wskazówek, jak zrobić ten załadowany wegetariańskie nachos przepis. Po pierwsze, chociaż wiem, że jednym z celów tego przepisu jest być tak proste, jak to możliwe, myślę, że to ważne, aby zetrzeć własny ser z bloku. Naprawdę uważam, że smakuje on o wiele lepiej niż kupiony w sklepie rozdrobniony ser. Ser Jack jest bardziej topliwy, ale ja bardziej lubię smak ostrego cheddara - którykolwiek z nich będzie doskonale pasował do tego przepisu na wegetariańskie nachosy.

Cukinię można pokroić na kawałki zamiast zetrzeć na tarce - ja osobiście wolę smak tartej cukinii. W tym przepisie na nadziewane wegetariańskie nachosy, roztopiony ser jakby wtapia się w startą cukinię. Wcześniej robiłem to również z resztkami grillowanego kabaczka i bardzo polecam!

Ten załadowany veggie nachos przepis został pierwotnie opublikowany w maju 2016 roku. Przepis, zdjęcia i tekst zostały zaktualizowane, aby dać ci najlepszą możliwą zawartość.


The Best Loaded Veggie Nachos Recipe

Serwuje 6

Składniki

  • 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek extra vergine

  • 2 cukinie, starte na dużych otworach tarki do sera

  • 1 14-uncjowa puszka czarnej fasoli, odsączona i opłukana

  • 1 filiżanka mrożonej kukurydzy, rozmrożona

  • 1/3 szklanki pokrojonych czarnych oliwek

  • 12 uncji chipsów tortilla

  • 2 filiżanki rozdrobnionego ostrego sera cheddar

  • Guacamole, opcjonalnie, do podania

  • Salsa verde, opcjonalnie, do podania

  • marynowana czerwona cebula, opcjonalnie, do podania

  • Posiekana świeża kolendra, opcjonalnie, do podania

  • Ostry sos, opcjonalnie, do podania

Instrukcje

  1. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.

  2. Na dużej patelni na średnim ogniu rozgrzej oliwę z oliwek. Dodać startą cukinię, doprawić solą i pieprzem i smażyć, aż cukinia zmięknie, około 5-7 minut.

  3. Rozłożyć chipsy tortilla równomiernie na blasze do pieczenia. Na wierzchu ułożyć cukinię, kukurydzę, czarną fasolę, oliwki i rozdrobniony ser. Wstawić do piekarnika i piec 10-15 minut, aż ser się rozpuści, a chipsy będą chrupiące.

  4. Udekorować wegetariańskie nachos dolną porcją guacamole, salsą verde, marynowaną czerwoną cebulą, kolendrą i ostrym sosem.


Jeśli podoba Ci się ten przepis na nadziewane wegetariańskie nachos, możesz również polubić:

Szybkie i łatwe Tex-Mex Migas

Meksykańskie pieczone jajka

W pełni obciążona patelnia z fasolą smażoną



Warto przeczytać